Barcelona viurà el dissabte 9 de maig un concert col·lectiu inèdit des de terrats i balcons de la ciutat a càrrec d'una vintena llarga d'artistes, entre els quals Joan Manuel Serrat, Maria del Mar Bonet, Txarango, Lildami, Manolo Garcia, Amaya, Clara Peya i Roba Estesa.

Amb producció d'El Terrat, la iniciativa sorgeix «col·lectivament» i l'impulsa l'Ajuntament de Barcelona per oferir un «regal col·lectiu» a la resistència de la ciutadania durant la pandèmia i com a reconeixement al sector cultural, molt perjudicat per la crisi, ha indicat l'alcaldessa, Ada Colau. El concert durarà unes dues hores, amb actuacions enregistrades prèviament des dels terrats i acabarà a les 8 del vespre.

El llistat d'artistes que participaran al concert de forma desinteressada arriba als 25 noms i s'hauria allargat més si els responsables del concert no hi haguessin posat un límit, va explicar ahir Andreu Buenafuente, organitzador de l'espectacle i que «presentarà» juntament amb Clara Segura (cadascú des del seu respectiu terrat).

Així, hi haurà actuacions de Joan Manuel Serrat, Stay Homas, Sílvia Pérez Cruz, Manolo García, Marina Rossell, Maria del Mar Bonet, Antonio Orozco, Amaya, Els Catarres, Txarango, Suu, Roba Estesa, Sopa de Cabra, Sidonie, El Niño de la Hipoteca, Dorian, Joan Dausà, Clara Peya, Lildami i Koers, amb dues més de Coque Malla i Leiva, enregistrades des de terrats de Madrid.

L'emissió arrencarà al voltant de les 6 de la tarda i anirà encadenant les actuacions prèviament enregistrades dels músics a través del vol de càmeres amb drons, que aniran connectant un terrat amb l'altre, segons va detallar el mateix Andreu Buenafuente.