El pianista blanenc Carles Marigó obrirà avui la nova temporada de concerts virtuals que la Casa de Cultura de Girona ha decidit impulsar per donar continuïtat al recital que, habitualment, ofereix cada divendres a l'auditori Josep Viader. Amb el lema «El divendres, concert! Els concerts de la Casa de Cultura ara des de casa i amb espardenyes», la Casa de Cultura vol continuar, en la mesura del possible, la programació musical amb breus concerts vídeogravats.

Segons ha informat la Diputació de Girona, en un comunicat, «la selecció d'artistes posa l'accent en els joves talents locals i a la diversitat de gèneres musicals com la música clàssica, el jazz, el folk, la cançó d'autor o la música vocal, com ja ho fa en la temporada de concert convencional». A banda de seguir oferint programació de qualitat al públic, el cicle també ha nascut amb la voluntat de continuar donant suport als artistesde les comarques gironines.

A més de Marigó, també hi participaran el músic cassanenc Lluís Casanovas (clarinet), l'argueleguenca Marta Rius, que presentarà temes del seu nou treball Ànima salvatge, el gironí David Mauricio i Magali Sare i Sebastià Gris, que interpretaran temes del seu nou treball A boy and a girl. El jove organista Joan Seguí interpretarà alguns temes i explicarà com ho fa per poder estudiar durant el confinament, tenint en compte les dimensions d'un orgue, que habitualment està instal·lat en espais públics i /o religiosos.

Els vídeos, que tindran una durada d'uns vint minuts, estaran disponibles al canal de YouTube de la Casa de Cultura de la Diputació de Girona cada divendres a partir de les 8 del vespre.