06 de maig de 2020
06.05.2020
Diari de Girona

Girona destina 200.000 euros als ajuts Kreas per a creadors culturals

05.05.2020 | 23:14
Girona destina 200.000 euros als ajuts Kreas per a creadors culturals

L'Ajuntament de Girona duplicarà fins als 200.000 euros les ajudes als creadors culturals incloses en el programa de beques Girona Kreas. Amb l'augment de la dotació econòmica es preveu incrementar també considerablement el nombre de projectes becats, que l'any passat van ser 20 dels 80 presentats. Aquesta línia d'ajuts va destinada a projectes de formació artística no reglada; de recerca i creació artística; i de producció i exhibició de les arts.

Segons l'alcaldessa, s'ha decidit passar dels 100.000 a 200.000 euros per aquestes beques perquè «ara és el moment de reforçar la línia de suport a la creació que havíem iniciat en els darrers anys», en referència a l'aturada que pateix el sector cultural a causa del coronavirus.

«És evident que l'àmbit cultural és un dels que necessita ara mateix liquiditat per poder continuar actiu i situar-se al centre de la recuperació social i econòmica que hem de fer a la ciutat i al país», segons Madrenas.

L'augment de dotació per a les beques Girona Kreas és «una mesura que s'ha pres a l'espera de definir el conjunt de mesures de suport a la cultura local, de manera que es pugui donar resposta als projectes el més ràpid possible», segons el consistori, que també avança que vol estudiar com potenciar altres línies de suport als creadors, com Amplia Cultura.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
 

L'últim El més llegit