08 de maig de 2020
08.05.2020
Diari de Girona

Les biblioteques proposen estudiar la reobertura al juny

Desaconsellen reactivar els equipaments l'11 de maig i plantegen un pla de cinc fases per recuperar el servei del tot

07.05.2020 | 23:11
Les biblioteques proposen estudiar la reobertura al juny

Les biblioteques desaconsellen obrir aquest mes i s'emplacen a reconsiderar-ho a partir del juny. El Grup de Lectura i Biblioteques de la Mancomunitat Cultural –conformat pels tècnics de les quatre diputacions i la Generalitat- desaconsella reobrir els centres l'11 de maig i proposa estudiar-ho a partir del dia 1 de juny, condicionat a garantir les mesures de protecció individual i col·lectiva.

El grup planteja la reobertura en cinc fases, que van de l'adequació de les instal·lacions a la recuperació total del servei, ja que recorden que són equipaments culturals «de gestió complexa» per l'alt ús que en fan els seus més de 24 milions d'usuaris a tot el país. Per passar de fase, s'hauran de tenir en compte qüestions com les condicions sanitàries, les instruccions de l'administració i els recursos disponibles.

El pla preveu recuperar el servei partint d'una primera fase de preparació de les instal·lacions. A partir d'aquí, en la fase 1, es faria efectiu el servei de préstec de documents prèvia reserva de l'usuari amb una devolució en els espais habilitats especialment. A partir de la fase 2, hi hauria un accés limitat als espais de les biblioteques, en la fase 3 es reprendria la programació d'activitats culturals i les sessions de formació per acabar, en la darrera etapa, amb la recuperació total dels serveis i tornada a la normalitat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona