La professora dels graus de Comunicació i d'Humanitats, Lucía Tello, va assenyalar ahir que al sector cinematogràfic, igual que a molts altres, li «costarà molt recuperar-se, perquè s'acosten temps de crisi econòmica i això repercutirà també en els espectadors». Per això, va advertir que «caldrà redoblar els esforços perquè la gent torni al cinema». Tello va assegurar que «veurem molts dies especials, i moltes ofertes» per a fer que torni el gran públic.

No obstant això, i de l'obertura limitada de les sales de projecció, Tello va destacar que «hi haurà molts amants del cinema que hi anirem per tornar a viure l'experiència a la sala, perquè en una pantalla petita acaba essent frustrant», i que el gran públic «si bé al principi tindrà una mica de por, l'anirà superant», va remarcar.

Oscars, estrenes i plataformes

En relació amb les últimes informacions sobre que l'Acadèmia de Hollywood admetrà en els pròxims Oscars pel·lícules candidates que no s'hagin estrenat al cine, va indicar que «malgrat la seva resistència, no hi han tingut més remei», pel confinament derivat de la pandèmia global. Tello va recordar que és la primera vegada que es permet això, però «a causa del context i la pròpia necessitat». Tot i això, diu que «continuaran sent resistents» en el futur al fet que els films estrenats únicament en plataformes com HBO o Netflix participin en la carrera final pels premis, ja que suposaria «desmantellar el negoci de l'exhibició».