El Cruïlla cancel·la l'edició d'aquest estiu que s'ajorna fins al 8, 9 i 10 de juliol de 2021. Tot i això, l'equip organitzador ha anunciat el Cruïlla XXS, un festival que oferirà durant tot el juliol una programació diària a espais emblemàtics de Barcelona. La programació oferirà més de 200 espectacles, amb un màxim de 400 persones assegudes i amb distància de seguretat. Es programaran concerts, arts de carrer, monòlegs, circ i conferències, entre d'altres, amb l'aposta de mantenir l'equilibri entre grups consolidats i emergents. Així mateix, les entrades del Cruïlla 2020 seran vàlides per a l'edició del 2021 i el festival contactarà amb tots els compradors i oferirà totes les opcions disponibles per als que no hi puguin assistir.

Com han explicat en un comunicat, Cruïlla XXS és un cicle d'espectacles a l'aire lliure en alguns del espais oberts de la ciutat i que mantindrà "l'ànima del Cruïlla". L'equip del festival està treballant amb el Poble Espanyol, amb el Recinte Modernista de Sant Pau, amb el Teatre Nacional de Catalunya (TNC) per a disposar del seu jardí i amb l’Ajuntament de Barcelona per altres espais.

L'oferta del Cruïlla XXS, destaquen, respectarà les mesures de seguretat designades per la Fase 2 amb 400 persones assegudes, amb distància de seguretat, les mesures d’higiene necessàries, franges horàries d’accés i el compliment estricte de tota la normativa que estigui en vigor al juliol.

El director del Cruïlla, Jordi Herreruela, ha remarcat que amb el Cruïlla XXS volen "reactivar el sector cultural, des dels artistes fins a tots els professionals que treballen darrera de cada espectacle". Herreruela ha agraït "l'excel·lent predisposició i el suport d’artistes, espais, administracions, mitjans i patrocinadors per compartir que no hi ha normalitat sense música, i per haver transformat entre tots un no en un gran sí”.

Per la seva part la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, ha destacat que el festival Cruïlla "sempre mostra bons i diversos camins, fins i tot enmig del confinament" i els ha agraït les "propostes imaginatives i al mateix temps realistes". Vilallonga els ha mostrat tot el seu suport.

Entrades

Les entrades del festival Cruïlla 2020 seran vàlides per a Cruïlla 2021 i el festival es posarà en contacte per email amb tots els compradors a finals de maig i oferirà totes les opcions disponibles per a aquells que no puguin assistir.