21 de maig de 2020
21.05.2020
Diari de Girona

Rafel Nadal presenta 'Mar d'Estiu' amb mascareta

L'autor gironí ha afirmat que la nova obra ha adquirit "un aire més nostàlgic" pel confinament

21.05.2020 | 18:13
Rafel Nadal presenta 'Mar d'Estiu' amb mascareta

L'autor gironí Rafel Nadal ha signat diversos exemplars de la seva nova novel·la, 'Mar d'Estiu', aquest dijous a la tarda a la Llibreria 22. Es tracta d'un dels primers actes culturals que es celebren a la ciutat després de la crisi sanitària. La llibreria ha garantit totes les mesures de seguretat deixant uns dos metres de distància entre els lectors i l'autor. Els responsables de la 22 només permetien entrar una persona a l'interior i la resta havien de fer cua a l'exterior. Després de la signatura, Nadal ha saludat als lectors amb el colze, per evitar contagis. Nadal ha assegurat que 'Mar d'Estiu' ha agafat "un aire més nostàlgic" arran del confinament ja que l'obra mostra un conjunt de records i anècdotes vinculades al Mediterrani.

La llibreria 22 de Girona ha organitzat una signatura de llibres de Rafel Nadal aquest dijous a la tarda, en el que s'ha convertit un dels primers actes culturals de la ciutat després de la crisi sanitària. L'entrada a la fase 1 dona permís per realitzar aquest tipus d'actes, sempre i quan es controli l'aforament que hi ha a la llibreria. De fet, els responsables tan sols han permès que hi hagués una persona a l'interior, a banda de l'autor, i la resta havia de fer cua a l'exterior.

Els lectors esperaven Rafel Nadal a la porta de la llibreria i quan aquest ha arribat, l'han rebut entre agraïments. Una breu conversa entre el gironí i els seus admiradors abans d'entrar a la llibreria que han servit per posar-se al dia ràpidament. Nadal ha explicat que la signatura d'aquest dijous era una situació estranya perquè a ell li agrada "tenir un contacte molt directe amb els lectors". Per això, tot i les ganes, s'han hagut de reprimir a l'hora de fer-se petons i abraçades. A canvi, l'autor ha saludat amb el colze els lectors, garantint les mesures de seguretat.

Nadal ha signat exemplars de 'Mar d'Estiu', la seva última obra que s'ha publicat durant el confinament. En ella, mostra un "homenatge" al mar de la seva infantesa i joventut. Nadal, però, ha explicat que amb el confinament el llibre ha adquirit "un aire més nostàlgic" que l'inicial.

La novel·la es divideix. A la primera, l'autor explica per què necessita parlar de la Mediterrània, què és i quin significat té el mar per a ell. En una segona part, Nadal relata els seus viatges per diversos llocs del Mediterrani, com Stromboli, Icària, Hidra o Portlligat.

La descripció de cada un d'aquests espais l'acompanya amb el relat de les experiències, records i reflexions que li evoquen. En la tercera i última part del llibre, l'autor narra el retorn, una reflexió sobre l'experiència del viatge i el paper que ha tingut la Mediterrània en la història i el desenvolupament de la cultura occidental.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
 

L'últim El més llegit