El director del festival de Peralada, Oriol Aguilà, va avançar ahir que el programa alternatiu en què treballen per a l'edició d'aquest any, després de la cancel·lació de l'oficial per la pandèmia de coronavirus comptarà com «públic limitat» amb col·lectius com el sanitari. Aquesta assistència d'espectadors, que es durà a terme «en la mesura de les possibilitats», comptarà sempre amb l'autorització de les autoritats i respon al fet que, «en un espectacle, tan important és el que passa sobre l'escenari com a les butaques», assenyala el responsable del certamen, que prepara aquesta edició en línia per «no deixar orfes els espectadors».

«Serà una presència de públic molt íntima», subratlla el director, que confirma que l'organització vol dedicar-li un concert «especial» als professionals sanitaris, «que han estat el primer front en la lluita i superació de la pandèmia». Oriol Aguilà precisa que la gent ha sortit «als balcons a aplaudir-los, i des de Peralada, aquesta serà la manera de fer-ho, amb un concert dedicat».

El festival es transmetrà gratuïtament a través d'internet i no posarà entrades a la venda, sinó que es destinaran a col·lectius alsquals, d'alguna manera, se'ls consideri «pròxims» a una cita que aquest any complirà la seva 34a edició.

El nombre d'espectadors serà «molt limitat», segons Aguilà, que puntualitza que l'espectacle dedicat als professionals sanitaris està en fase de programació i que es treballa amb els responsables del sector a la regió sanitària de Girona.

Aguilà destaca també que la programació comptarà amb «artistes de casa» per la mobilitat, però també per la necessitat que tot el món artístic s'ajudi.

Pel que fa a l'escenari, com que enguany no es muntarà el tradicional auditori, es repartirà per diferents punts dels jardins del castell en funció de la tipologia de cada proposta. «Serà una bona manera de donar a conèixer aquests petits espais a través de la transmissió en directe per internet», diu el director.

· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus