La Fundació Josep Pla de Palafrugell va reobrir ahir les seves portes al públic després d'uns mesos tancada a causa del decret d'estat d'alarma per la pandèmia. Les instal·lacions restaran així obertes al públic seguint totes les mesures necessàries de desinfecció, higiene i seguretat per garantir la protecció d'usuaris i treballadores davant de la COVID-19. D'aquesta manera, la seu de la Fundació dedicada a l'escriptor palafrugellenc torna a l'activitat amb la prudència marcada pel pla de desescalada previst.

Segons va informar la mateixa entitat ahir, durant els darrers dies s'ha treballat per aplicar el pla de contingència i des d'ahir les instal·lacions resten obertes per atendre al públic. D'aquesta manera, a la botiga s'hi poden trobar llibres de i sobre Josep Pla i diversos articles de marxandatge.

A més, la Fundació atendrà les consultes a la Biblioteca i al Centre de Documentació, sempre i quan es demani cita prèvia a través del número de telèfon 972 30 55 77 a l'adreça de correu electrònic info@fundaciojoseppla.cat.

Tanmateix, i també seguint totes les mesures higièniques, tothom qui ho desitgi podrà visitar l'exposició permanent Josep Pla (1897-1981) i l'exposició temporal El primer artista que vaig conèixer, Joan B. Coromina i Josep Pla, que es podrà veure fins al 3 de juny a Palafrugell i a partir del 17 de juliol a la Casa Rafael Masó de Girona.

Des de la Fundació Josep Pla esperen poder anar recuperant, conforme s'avanci en la desescalada, les múltiples activitats que es duen a terme. Per mantenir el contacte amb els seus seguidors, durant el confinament la fundació ha anat proposant diverses activitats interactives a través dels seus perfils a les xarxes socials.