El Liceu ha impulsat el cicle «Liceu d'estiu», que oferirà una programació entre el juny i el juliol de concerts a l'aire lliure per tot Catalunya amb la col·laboració dels festivals Castell de Peralada, Jardins de Pedralbes, Grec, l'Auditori de Girona i el Cruïlla XXS. La pintura, la performance i la videocreació tindran una paper important en la programació, que fa un pas més per construir el Liceu de les Arts pel qual aposta el director artístic del teatre, Víctor Garcia de Gomar.

El tret de sortida el donarà l'acció de gran format que l'artista Eugenio Ampudia farà a la sala del teatre el 22 de juny. Es tracta d'un reconegut de l'artista conceptual amb Concierto para el bioceno, una original acció simbòlica per reflexionar sobre la necessitat de reformular el present i buscar un canvi de paradigma.

Properament, el Liceu anunciarà la resta de concerts fruit d'aliances amb altres festivals com Castell de Peralada, Jardins de Pedralbes, Grec o l'Auditori de Girona. Així mateix, la sisena edició del Liceu a la Fresca s'emmarca també dins la programació del Liceu d'estiu, que manté viu el projecte gràcies a l'estreta col·laboració amb Televisió de Catalunya i RTVE. Les dues cadenes emetran l'òpera Carmen de Bizet amb la producció de Calixto Bieito -com estava programat- enregistrada el 2011 al Liceu.