ACN Blanes .- Blanes ha celebrat aquest divendres el centenari de la primera publicació de la revista Recvull, amb un acte institucional que s'ha fet a la Casa Saladrigas. Una celebració encapçalada per l'alcalde de la localitat, Àngel Canosa, i el president de l'Associació Recvll, Salvador Roca. Els han acompanyat la tinenta d'alcalde, Olga López, i l'arxiver municipal, Toni Reyes, que han estat els encarregats de presentar la digitalització dels primers 1.240 exemplars de la revista. En concret, des d'aquest divendres es poden consultar els escrits que van des de la primera publicació el 12 de juny de 1920, fins els de 1975. Tot plegat, això sí, entre estrictes mesures de seguretat obligades per evitar contagis de coronavirus.

L'acte ha volgut homenatjar els creadors de la publicació, en especial a Salvador Cornellà que va ser l'encarregat de posar-se al capdavant des d'una botiga al carrer Ample, al centre de Blanes. A més, també s'ha recordat alguns dels col·laboradors que han passat per la revista al llarg d'aquests 100 anys d'història, entre els que destaquen l'escriptor local Joaquim Ruyra, o l'il·lustrador Joan Junceda.

Cal recordar que la publicació dona nom a uns premis literaris que cada any s'entreguen a la capital de la Selva Marítima. La commemoració dels 100 anys dels Recvll s'ha tancat a l'exterior de Casa Saladrigas, davant el monument dedicat a Joaquim Ruyra, que fa unes setmanes va inaugurar la ciutat amb el president de la Generalitat, Quim Torra, al capdavant.