Joan Miquel Oliver obrirà el 16 de juliol la dotzena edició del festival Tempo de Girona, que fins el 15 d'agost programarà una trentena d'actuacions gratuïtes al passeig Arqueològic. Entre els noms d'aquesta edició, que suprimeix els concerts de pagament i aposta especialment pels músics del territori i la paritat, hi haurà noms com Pep Sala o Joan Colomo.

La meitat dels artistes del cartell seran dones però de registres diferents, com ara Paula Bu, Belén Natalí, Aiala, la cantautora rosinca Rusó Sala o Edna Sey. La programació musical d'enguany també inclou Tom Hagan o Marta Pérez, en un seguit d'actuacions en col·laboració amb el festival Neu!. El festival també conserva els vincles amb l'Eumes, la Marfà o la Casa de la Música, per exemple.

També es mantenen els vermuts musicals els dissabtes i diumenges a partir de la una del migdia, als que posaran música Diego Armando DJ, la cantautora gironina Júlia Cútler o els Buena Onda, entre d'altres.

El Tempo també continua amb l'apartat dedicat a la literatura, amb el Tempo Llibres que lidera l'escriptor Martí Gironell. Hi participaran, entre d'altres, Pilar Rahola, Núria Pradas i Carlos Zanón parlant del nou llibre protagonitzat per Pepe Carvalho, l'icònic detectiu de Vázquez Montalbán.

La gastronomia continuarà jugant un paper important al festival, amb plats i tapes de cuina creativa Km0 i vins, caves i combinats.