L'Institut de Cultura d'Olot dona suport per a la producció d'exposicions als artistes locals visuals contemporanis Tate Lucena, Adrià Gamero, Alícia Vogel Vogel i Dolors Rusiñol. Tots ells mostraran l'any que ve les seves obres en tres exposicions temporals a la Sala Oberta 2 del Museu de la Garrotxa. A més, algunes de les obres dels quatre artistes olotins que s'hi mostraran passaran a formar part del fons del museu.

Aquesta acció de suport a la producció d'exposicions d'artistes locals s'emmarca dins el projecte Encontres a la 2a fase que ajuda al sector cultural olotí a sortir de la crisi causada pel coronavirus.

Alícia Vogel Vogel (1991) i Adrià Gamero Casellas (1988) són dos joves artistes que, segons l'Institut d'Olot estan realitzant uns treballs «singulars i sòlids» amb una «projecció notable tot i la seva edat». Així doncs, Vogel Vogel s'ha especialitzat en l'art tèxtil i el disseny d'estampats amb la utilització de simbologia.

En canvi, Gamero posa el focus de la seva obra en el paisatge i en les realitats desapercebudes. Les seves creacions «donen una nova mirada cap a l'entorn», a través de diferents tècniques de reproducció com per exemple la xilografia o el gravat.

Tate Lucena (1960) és una artista que sempre ha mogut els seus projectes lluny de les galeries i els canals artístics més oficials, buscant principalment la proximitat i el contacte directe amb la gent. Després de tota una vida de dedicació a la pintura i passant per diverses etapes de creació, des del Museu volen difondre el treball i recorregut d'aquesta artista.

Finalment, Dolors Rusiñol Masramon havia de mostrar la seva obra entre el 28 d'abril i el 28 de juny, però es va haver de reprogramar per al 2021. Rusiñol ha desenvolupat al llarg de la seva vida professional una tasca pedagògica a l'Escola d'Art d'Olot i una carrera artística personal a través de la pintura i el gravat. La seva obra sempre gira al voltant de personatges que duen a terme accions reals i quotidianes en entorns contradictoris.