El Departament de Cultura ha adquirit dues taules en bon estat de conservació per valor total de 83.000 euros, una de les quals gòtica del pintor gironí Lluís Borrassà, i l'altra d'estil renaixentista i atribuïda al Mestre d'Argelers que es destinarà al Museu d'Art de Girona. La conselleria ha dut a terme la compra en el marc del Pla de rescat del sector cultural per pal·liar la crisi derivada de la Covid-19.

L'obra de Borrassà ha estat adquirida per 70.000 euros a la Sala Balclis de Barcelona, representa la Decapitació dels familiars de Sant Hipòlit i serà dipositada al Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC). Procedeix del retaule de Sant Llorenç, Sant Hipòlit i Sant Tomàs d'Aquino de la capella de Sant Llorenç de la catedral de Barcelona, paral·lel al retaule inèdit adquirit al febrer també pel Departament, per la qual cosa es completarà així l'obra.

L'altra peça, adquirida per 13.000 euros a La Suite Subhastes - Galeria de Barcelona, representa un Davallament i s'ha atribuït al Mestre d'Argelers, actiu al Rosselló a principis del segle XVI, gràcies a tres investigadors de la Universitat de Girona. Es tracta d'una peça de gran interès artístic donat que ajuda a compondre el panorama artístic català i es dipositarà al fons del Museu d'Art de Girona, segons la Generalitat.