La dramaturga, directora i actriu Angélica Liddell (Figueres, 1966) torna a Barcelona més d'una dècada després d'actuar-hi per darrer cop amb l'obra La lletra escarlata, que parteix de la novel·la de Nathaniel Hawthorne ambientada al segle XVII per crear la seva versió en contra del puritanisme de l'actualitat.

«Ha estat complex fer arribar l'espectacle a Barcelona», reconeixia el director del festival Grec de Barcelona, Francesc Casadessús, que va voler exemplificar amb la creadora nascuda a Figueres, de clara vocació internacional,la «lluita» del certamen per mantenir companyies de fora.

Tot i haver actuat en les dues edicions del festival Temporada Alta de Girona, «fa molts anys que l'Angélica no ve a Barcelona, més de deu, i que la ciutat no l'havia convidat. Aquesta escarlata és una òpera espectacular que explica molt bé la trajectòria dels darrers anys de l'artista», va detallar Casadessús sobre l'obra, estrenada el 2018 al Centre Dramatique National Orleáns i que es veurà al Teatre Lliure del 2 al 4 de juliol, amb les entrades ja exhaurides.

Liddell ha hagut de retocar algunes escenes per adequar-se a les distàncies de seguretat. «En alguns moments bavejaven i es tocaven les parts íntimes. Tot això s'ha modificat».