Els espectacles de música i arts escèniques de les Nits d'Estiu de CaixaForum, celebrats cada dimecres a les vuit de la tarda des d'avui i fins el 26 d'agost, es converteixen enguany en virtuals a causa de la pandèmia de Covid-19. La majoria de les actuacions es realitzaran en directe des de les instal·lacions de CaixaForum Barcelona i inclouran entrevistes exclusives amb els artistes o altres materials per aprofundir en les propostes plantejades.

Joana Amendoeira, fadista portuguesa, obrirà el ciclea quest vespre amb el seu concert gravat en exclusiva en una església del segle XV de Portugal.

El 8 de juliol, l'artista Ada Vilaró representarà en directe l'espectacle 360 gramos i la setmana següent serà el torn de Lali Ayguadé i Joana Gomila, amb la proposta de dansa Sa mateixa.

El compositor i pianista Marco Mezquida o l'espectacle Las muchísimas són altres propostes del cicle, que també comptarà amb l'Orquestra de Cambra de l'Empordà, dirigida per Jordi Purtí, amb Desconcerto, una redescoberta dels clàssics.