El compositor i guanyador de l'Oscar Ennio Morricone ha mort la passada nit a un clínica de Roma degut a les conseqüències d'una caiguda. L'italià tenia 91 anys i havia sofert fa uns dies una fracutra de fémur.

El funeral de l'artista italià serà en la més estricta intimitat segons ha demanat ell mateix en una carta que el seu amic i advocat Giorgio Assuma ha donat a conèixer avui. En la carta, d'una gran emotivitat l'autor de conegudes bandes sonores del cinema s'acomiada del seus familiars i demana un funeral íntim "perquè no vol molestar ningú".

«Jo, Ennio Morricone, he mort»

Segons Assumma, el mestre ha mantingut una gran dignitat fins a l'últim moment i s'ha acomiadat de la seva dona així com dels seus fills, nebots de família. També ha tingut un record per als seus amics més íntims en aquesta carta amb la qual el músic s'acomiada del món.

Assumma agrega que el maestro "ha mantenido hasta la última lucidez y gran dignidad. Ha saludado a su amada esposa María, quien lo ha acompañado con dedicación en cada momento de su vida humana y profesional y ha estado cerca de él hasta el último aliento agradeció a sus hijos y nietos por el amor y la atención que le han brindado. Ha dedicado un recuerdo conmovedor a su audiencia de cuyo afectuoso apoyo siempre ha sacado la fuerza de su creatividad ".