Acostar-se als orígens del cinema des de la perspectiva de gènere i reivindicar el paper de les dones en els inicis del setè art és la nova proposta del Museu del Cinema de Girona per aquest estiu. Els dijous 9, 16, 23 i 30 de juliol i dos més a l'agost (6 i 20) oferirà la visita teatralitzada «Amb ulls de dona», protagonitzada per la cineasta francesa Alice Guy, la primera directora de cinema i una de les creadores del gènere de la comèdia.

Durant la visita, ideada per de La Sirga cooperativa de serveis culturals, Guy explicarà quin paper jugaven les dones en les projeccions de fa 300 anys, les primeres retratistes o les que van obrir camí en la indústria cinematogràfica, explicant també la seva pròpia història i les dificultats que va tenir per ser reconeguda.

La visita començarà dos quarts de vuit del vespre, tindrà en compte totes les recomanacions sanitàries vigents i garantirà la seguretat de tothom. Oferirà un aforament limitat a 10 persones per visita i els visitants estaran obligats a usar mascareta i a realitzar la preceptiva neteja de mans.

Les inscripcions es poden fer a la pàgina web del Museu del Cinema. El preu és de 6 euros.