09 de juliol de 2020
09.07.2020
Diari de Girona

Les epidèmies del Ripollès, vistes des del monestir de Ripoll

Estrena unes visites guiades per conèixer les grans malalties de la comarca al llarg del temps

08.07.2020 | 23:58
El monestir, en una foto d'arxiu.

El monestir de Ripoll estrena una nova visita guiada inspirada en les epidèmies que s'han viscut a la comarca al llarg de la història. Es tracta d'una proposta per quatre capvespres de juliol i agost, que inclou una ruta de 2,5 quilòmetres pels voltants de l'edifici fins a l'ermita romànica de Sant Bartomeu.

La proposta porta per títol El monestir de Ripoll en temps de pandèmia i ha estat elaborada seguint els protocols de seguretat arran de l'actual crisi sanitària derivada de la covid-19.

Segons els organitzadors, la visita permetrà conèixer diferents racons que van esdevenir «testimonis muts» d'uns fets que van causar una «mortalitat altíssima» i van deixar «d'allò més castigada» la població del moment. L'objectiu d'aquesta nova proposta cultural és aproximar els espectadors al «context sociocultural» d'una època en què les epidèmies van «sacsejar» la població del moment. També s'ha volgut posar en relleu les accions que va emprendre el monestir aleshores. Una de les parts més destacades de la visita és la pujada a l'antic llatzeret de Sant Bartomeu on s'acollien «els malalts o sospitosos de pesta durant la quarantena».

La primera de les visites tindrà lloc el 23 de juliol, seguida del 30 de juliol i el 6 i 13 d'agost. La ruta proposada tindrà un recorregut de 2,5 quilòmetres comptant l'anada i la tornada.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona