La mort de George Floyd durant un arrest produït per part de la policia de Minneapolis, als Estats Units, va provocar commoció a escala mundial. Milers de persones varen expressar la seva ràbia a les xarxes socials i es varen manifestar arreu del món, com va passar a Salt i a Girona, en contra de la brutalitat policial i la injustícia racial. En aquest context, la banda del Baix Empordà Festucs, va decidir crear la cançó Keep Fighting com a forma per poder expressar la seva ira i conscienciar a la ciutadania sobre les injustícies, les desgràcies i les misèries que succeeixen arreu. Finalment, amb la desescalada, quan el grup format actualment per sis amics es va poder retrobar, varen gravar la peça i difondre-la a les xarxes socials amb un videoclip que conté imatges molt sensibles.

La rebuda del vídeo i del tema ha estat tot un èxit, havent-los difós cantautors coneguts de l'àmbit musical català com Cesk Freixas o grups com Strombers.

Segons comenten diversos membres del grup Festucs, la seva preocupació el dia del llançament del vídeo va ser que fos censurat, no obstant això, varen decidir publicar-lo perquè consideren que era apropiat utilitzar aquestes imatges, ja que "la realitat no ha de tenir cap forma de censura". També, perquè "a vegades és necessari crear i distribuir peces visualment impactants, que puguin quedar fàcilment en el record, per remoure les consciències dels joves del primer món i augmentar-los la responsabilitat i la preocupació pel llegat que deixaran a les pròximes generacions".

Keep Fighting ha suposat un gir de 360 graus en la temàtica de les cançons de la banda de Palafrugell, ja que per primera vegada han explorat successos que passen més enllà de la vida i la ment dels sis components del grup, essent el primer tema reivindicatiu que publiquen.

Festucs es caracteritza pel mestissatge de reggae, ska, rumba i rock. Des de l'any de la seva creació, el 2014, ha guanyat premis com el Destaca't Comarques Gironines, el Viladamat Desafina i el D'Notat de l'Escala i han tocat en escenaris com a la plaça de Montblanc en el període de l'Acampada Jove i en el Festival Strenes, l'any 2018, en el marc del Concurs de Música Emergent de Girona Intro. Al llarg dels darrers set anys han publicat diferents cançons i han publicat un disc anomenat Nit al Paradís on es recullen les inquietuds de cadascun dels membres de la banda. A la recambra, ja tenen una desena de temes per un possible nou disc, el qual, però, encara no té cap previsió de data sortida.

Actualment, la gira programada, que comptava amb diverses actuacions a França, ha estat suspesa a conseqüència de l'emergència sanitària de la Covid-19.