La llibreria L'Altell de Banyoles s'acomiada demà d'una estranya temporada de clubs de lectura amb un sopar inspirat en la gastronomia de la literatura d'Andrea Camilleri. Aquest maridatge de literatura i gastronomia se celebrarà al restaurant Can Xapes, de Cornellà del Terri, i comptarà amb la presència del traductor dels llibres de l'escriptor sicilià, Pau Vidal, i l'editora Pilar Bertran, que comentaran amb els integrants del club el darrer llibre de la sèrie protagonitzada pel comissari Salvo Montalbano, L'altre cap del fil (Edicions 62).

La llibretera Irene Tortós-Sala ha trobat la complicitat del xef de Can Xapes, Lluc Quintana. «Durant el confinament ha aprofitat per llegir Camilleri i inspirar-se en la gastronomia siciliana, que és molt important a les novel·les», explica Tortós-Sala.

Les 35 places del sopar ja estan exhaurides, però la responsable de L'Altell confia repetir l'experiència.