15 de juliol de 2020
15.07.2020
Diari de Girona

Prensa Ibérica posa en servei «Tendencias 21», un web de ciència i innovació tecnològica

Està especialitzat en la divulgació a través de continguts de qualitat avalats pels més prestigiosos científics i dirigits a tots els públics

15.07.2020 | 00:27
La imatge del portal «Tendencias 21».

«Avui més que mai necessitem saber la veritat de les coses que passen en el nostre món». Amb aquest eslògan, Prensa Ibérica suma a la seva oferta editorial Tendencias 21, una revista que, des de fa més de 30 anys –primer en paper i després, en digital–, acosta al lector, amb un llenguatge senzill, els avenços científics i tecnològics més rellevants. Tendencias 21, fundada i dirigida pel periodista Eduardo Martínez de la Fe, es converteix així en el web temàtic sobre ciència i innovació tecnològica de la vintena de diaris d'informació general que formen part del grup de comunicació, entre els quals hi ha Diari de Girona.

L'objectiu d'aquest projecte editorial és practicar un periodisme intel·ligent aplicat al coneixement. Alejandro Sopeña, director de Nous Projectes de Prensa Ibérica, considera que «avui és possible gaudir informant-se, gràcies a la combinació d'un esforç científic unit a un esforç periodístic per convertir l'important en interessant».

Saber el què, però també el per què, a través d'un mitjà fiable i comprensible, constitueix la raó de ser d'una publicació que es recolza en la informació veraç i interessant per mirar d'elevar la cultura científica dels ciutadans. «S'ha acabat el temps de les notícies bomba amb una credibilitat dubtosa. És el moment del rigor sense perdre de vista l'interès general i prestant veritable atenció a les coses que ens afecten i ens importen», afegeix Sopeña.


Consell Editorial

Tendencias 21 disposa d'un Consell Editorial que integra més de cent científics acreditats en els seus respectius camps i que donen suport i credibilitat a la tasca de divulgació que realitza la publicació. Dos Premis Nobel han arribat a formar part d'aquest Consell Editorial.

El portal, que ofereix a més un butlletí gratuït setmanal sota subscripció, compta amb un equip professional de contrastada experiència en la divulgació del coneixement i gaudeix del reconeixement dels professionals de la ciència.

Figura entre les cinc-centes fonts científiques d'internet més visitades del món, segons el rànquing Top Science Sites, i és consultada cada mes en més de cent mil ocasions per altres webs científiques.

La publicació és, al costat de Nature, soci col·laborador d'Euroscience, l'Associació Europea per a la Promoció de la Ciència i la Tecnologia, i forma part des de l'any 2008 dels arxius digitals de la Unesco.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
 

L'últim El més llegit