Els floristes catalans han apel·lat a la complicitat dels ciutadans perquè comprin roses demà, el Dia del Llibre i la Rosa, i han explicat que segueixen endavant amb la celebració a la majoria dels municipis, venent flors en els comerços i els establiments.

El Gremi de Floristes de Catalunya ha emès una nota de premsa titulada "Els comerços i la cultura som segurs, no ens deixeu sols" on han assenyalat que amb la celebració de demà dijous volen "commemorar el retrobament dels ciutadans amb les roses i seguir mantenint viu el teixit comercial i les botigues de proximitat i de barri, que ha costat molt consolidar".

Per això, el president del Gremi de Floristes, Joan Guillén, ha animat els ciutadans perquè la festa del Sant Jordi d'estiu "es visqui i es gaudeixi com una celebració cultural, tranquil·la però ferma".

La Cambra del Llibre i els floristes remarca que "seguirem lluitant per la supervivència dels nostres projectes i els nostres comerços", assegurant que ho faran "sempre sota la premissa de la seguretat i seguint el protocol que ha elaborat Procicat pel que fa a mesures sanitàries i de seguretat".