El Centre d'Estudis Calongins Colònico inicia avui la 34a edició de la Trobada Cultural de Calonge i Sant Antoni, que enguany tindrà tres activitats. La xerrada inaugural, que tindrà lloc a les 8 del vespre a la Sala Fontova, es titula El triangle dalinià de l'Empordà: Púbol, Port Lligat i Figueres i anirà a càrrec de la historiadora d'art Anna Pou. L'acte serà presentat pel vicepresident de l'entitat empordanesa, Francesc Francès.

La següent activitat se celebrarà el diumenge 16 d'agost a les 8 del vespre al paratge del Collet i porta per títol L'evolució humana. Es tractarà d'una conferència amb el catedràtic de Prehistòria i vicepresident de la Fundació Atapuerca, Eudald Carbonell. Conduirà l'acte Jordi Casademont, doctor en Medicina.

La trobada es clausurarà amb l'entrega dels Premis de Recerca el dissabte 19 de setembre. Serà al castell de Calonge a les 8 del vespre. Els guanyadors són Alex Gómez i Rajae Souitou. També s'aprofitarà la vetllada per fer la conferència El primer diari calongí, a càrrec d'Albert Vilar, historiador i periodista.