El baríton malagueny Carlos Álvarez ha cancel·lat l'actuació al Festival Castell de Peralada Livestream a causa d'una laringotraqueïtis aguda. L'artista tenia previst oferir un recital aquest dijous dins el marc del certamen de Peralada, enguany retransmès per primera vegada per streaming. Al seu lloc, actuarà la soprano aragonesa Sabina Puértolas acompanyada del pianista Rubén Fernández Aguirre. Segons va informar ahir l'organització del festival, Puértolas interpretarà un programa amb cançons d'Albéniz, Granados, romances i àries d'òperes com Alcina i Rodelinda de Händel, Il turco in Italia de Rossini o Lucia di Lammermoor de Donizetti, entre d'altres.

«De cant elegant i musical, Sabina Puértolas és una de les sopranos espanyoles més internacionals, reconeguda i aclamada per les seves interpretacions d'un ampli repertori del bel canto i música barroca» assegura el festival en un comunicat. «La seva projecció l'ha portat a cantar a la Royal Opera House de Londres, el Teatro Real de Madrid, el Gran Teatre del Liceu, l'Òpera de Seattle o el Centre Nacional d'Arts Escèniques de Pequín», afegeix el comunicat.

La soprano aragonesa va debutar el 2001 al prestigiós Teatro alla Scala de Milà sota la direcció de Riccardo Muti interpretant el paper d'Oscar a Un ballo in maschera, de Verdi, i va desenvolupar des de llavors una intensa carrera internacional. Les seves interpretacions, «de gran expressivitat i teatralitat», la uneixen amb l'ànima dels seus personatges, afegeix l'organització. Sabina Puértolas va debutar al festival de l'Alt Empordà l'any 2006 amb la Luisa Fernanda dirigida per Emilio Sagi del Teatro Real de Madrid.