La 27a edició de la Nit de Poetes inclourà un espectacle poètic i tetral en homenatge a Jacint Verdaguer, a més de la commemoració del centenari del naixament del poeta romanès Paul Celan. L'edició tindrà lloc enguany el 18 de setembre a les 9 del vespre al Pati de les Magnòlies de la seu a Girona de la Generalitat de Catalunya, tot i que en cas de pluja es traslladarà a l'Auditori Josep Irla de la Casa de Cultura. Segons els organitzadors, la vetllada es durà a terme amb totes les mesures de seguretat dictades per les autoritats sanitàries i amb les pertinents distàncies entre assistents.

Josep Enric Dallerès (Vilafranca del Penedès, 1949), Agnès Valentí (Torroella de Montgrí, 1967), Dolors Vilamitjana (Girona, 1964) i Ramon Cardona (Solsona, 1965) -guardonat en la darrera edició dels Premis Bertrana amb el Miquel de Palol de poesia- seran els protagonistes de la primera part de la vetllada poètica, dins la secció «Poetes d'avui».

El «Poeta de sempre» triat per a aquesta edició és Paul Celan (Txernivtsí, Romania, 1920 -París, 1970), amb motiu del centenari del seu naixement. Celan va ser un poeta que va escriure en llengua alemanya. «El podrem sentir en la llengua original, alemany, i en la versió catalana d'Arnau Pons», detallen els organitzadors, la Coordinadora Nit de Poetes i l'Associació Amics de la UNESCO de Girona, en un comunicat.

A la segona part s'hi podrà veure Un passeig pel Canigó. Homenatge a Jacint Verdaguer i Santaló (1845-1902), un espectacle que anirà a càrrec d'Infinit Teatre, amb els actors Mateu Ciurana, Julieta Cortina, Mònica Sánchez i Nuri Salleras, que compta a la direcció de Martí Peraferrer.