La Universitat de Girona ha fet oficial aquest migdia el cessament de la seva gerent, Elena Ribera.

El rector de la UdG, Quim Salvi, ha justificat el cessament de Ribera per "diferències en el model de gestió i en la dinàmica de treball". Salvi afirma que en l'actual "context canviant, amb reptes il·lusionants i desafiaments complexos" es necessita d'una "sintonia plena entre la gerència i l'equip de govern." Al mateix temps, també ha agraït "la dedicació plena, la diligència i l'entusiasme de l'Elena Ribera" amb el projecte universitari.

L'equip de govern preveu incorporar un nou responsable de l'àrea de gerència durant les properes setmanes.

Ribera portava dos anys i mig al càrrec; hi va entrar el desembre del 2017, quan Salvi va guanyar les eleccions al rectorat.

Elena Ribera, nascuda a Pont de Suert el 1958 i arrelada a Girona des de 1992, té una àmplia experiència en gestió i direcció públiques. Les competències del professional responsable de la gerència de la UdG es recullen en l'article 103 dels Estatuts de la UdG, i en destaquen el pressupost, la contractació pública i l'acció social.

Canvis en el model universitari

El cessament de Ribera arriba en un moment en què la universitat està redefinint el seu model arran de la pandèmia. Salvi reivindica que la UdG és i continuarà essent una universitat "presencial", però també diu que, per preservar la seguretat i salut de docents i estudiants, s'avançarà cap a un model "híbrid" (que combinarà l'assistència a l'aula, amb les classes telemàtiques i la docència a distància). La UdG calcula que la crisi sanitària tindrà un impacte de 7,4 milions d'euros a la institució.