El castell de Calonge que compten amb les obres de l'escultora vigatana Rosa Serra (1944-) i amb els quadres del seu marit i pintor olotí Xavier Carbonell (1942-2015). Ambdues propostes es podran visitar de dimarts a diumenge, de 18 h a 21 h, fins al 13 de setembre.

Les escultures de Serra se centren en bona part en la figura humana. El seu estil es caracteritza per la rotunditat, la solidesa i la simplicitat de formes, i treballa amb materials com el bronze, la marmolina o el polièster. Les seves obres es poden trobar en galeries d'arreu del món, des de Madrid, Nova York, Miami, Seul fins a Mònaco. En la mostra que presenta el castell de Calonge se'n poden trobar 26.

D'altra banda, el llegat artístic de Carbonell consisteix en més de 1.700 obres, que l'artista va també va exposar arreu del món. Concretament, el pintor olotí va participar en exposicions a Nova York, Hong Kong, València, París, Viena, Luxemburg i Buenos Aires. La seva obra pren com a motors principals el paisatge i l'arquitectura urbana, així com la figura femenina i la natura morta. Al castell de Calonge es poden veure fins a una vintenta de quadres seus.

«Aposta per la cultura»

Segons l'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, les exposicions constaten la seva «aposta per la cultura, malgrat les circumstàncies actuals». En aquest sentit, el museu segueix les mesures sanitàries que marca el Procicat: l'ús de mascareta, obligatori en tot moment; la distància de dos metres entre visitants, i el repartiment de gel hidroalcohòlic en més d'un punt de l'exposició.

A banda de les escultures de Serra i dels quadres de Carbonell, el castell de Calonge també exposa des de finals de juny la mostra La volta al món en 150 fotografies (1825-2016), que ha confeccionat el Club Motor Clàssic Calonge. Es tracta d'un recull d'imatges que recorren cronològicament esdeveniments històrics a escala global. L'exposició fotogràfica també romandrà oberta fins al 13 de setembre.