El festival Portalblau de l'Escala va inaugurar dissabte una nova edició omplint de poesia l'escenari dels jardins de la muralla grega d'Empúries. Jordina Biosca i David Garcia van narrar i musicar textos d'escriptors com Pere Quart, Dolors Miquel, Pere Calders, Joan Brossa o Kavafis, entre d'altres.

Amb l'espectacle Bàrbars, es va barrejar la força i exuberància narrativa de Biosca amb l'acompanyament suau de la guitarra de Garcia. Es tractava d'una narració dramatitzada que portava l'espectador a «endinsar-se en el text». Tot plegat, en la inauguració d'una nova edició del festival Portalblau de l'Escala, que arrencava amb totes les entrades venudes i que, com tots els altres actes culturals, està marcat per les mesures de seguretat contra la covid-19.

Dues cadires en un escenari de pedres mil·lenàries i un públic espectant. De cop apareix Jordina Biosca acompanyada de David Garcia amb la seva guitarra. A partir d'aquell moment, la poesia i els acords de l'instrument es van fer els grans protagonistes dels jardins de la muralla grega d'Empúries. Biosca va arrencar amb Mamíferos del filòsof i poeta català Jesús Lizanos, que va vertebrar l'espectacle. Lizanos el va començar i tancar amb el text Personas curvas, precedit per una de les obres més rellevant de l'espectacle, Esperant els bàrbars, el poema més cèlebre de l'escriptor del grec, Constantino Kavafis.

Entremig, Bàrbars va repassarpoesies com Antonio mestre perruquer de Pere Quart, Mare Nostra de Dolors Miquel, Art Contemporani de Joan Brossa, La dona que ensopegava amb les portes de Roddy Dol o Jo confesso de Jaume Cabré. El festival es reprendrà dijous amb l'espectacle A la llum del dia: Trobada poètica i musical de la mà de Kavafis.