15 de agost de 2020
15.08.2020
Diari de Girona

Hans Zimmer renova el «ta-dum» de Netflix per als cinemes

Tot i haver-se estrenat el 2019, la introducció sonora de la plataforma audiovisual s'ha popularitzat ara

15.08.2020 | 12:14
El "ta-dum" de Netflix apareix abans de l'inici d'una sèrie o pel·lícula de la plataforma

Netflix anomena "ta-dum" al so que apareix abans que comenci alguna de les seves sèries o pel·lícules i que s'acompanya amb una imatge del seu logotip. És un so breu que, immediatament, associes amb la marca. El gegant de la indústria audiovisual va adonar-se que el concís "ta-dum" funcionava molt bé a la petita pantalla però que no passava el mateix a la gran, als cinemes. Per aquest motiu, la plataforma va encarregar al compositor alemany Hans Zimmer que en realitzes una versió estesa. El resultat són 16 segons d'èpica i sonoritat cinematogràfica que, altra vegada, engrandeixen la figura de Zimmer.Per què Hans Zimmer?

Hans Zimmer és reconegut en la indústria del cinema per haver compost bandes sonores de pel·lícules com Rain man, El rey león (Óscar a la millor BSO, l'any 1994), Gladiator, la trilogia de Batman de Cristopher Nolan, Orígen o Interstellar, entre moltes d'altres. Però no es limita tan sols a produccions per als cinemes, sinó que també ha creat melodies per a documentals ( Planet Earth II), videojocs ( Call of Duty) o sèries ( The Pacific). Amb Netflix l'alemany va treballar en la composició del tema principal de la sèrie The Crown. Gràcies a aquesta experiència, la plataforma va tornar a apostar per ell per al seu nou "ta-dum".

El compositor Hans Zimmer i la violoncel·lista Tina Guo, durant una actuació · DdG


Estrenat el 2019; viral, ara

Curiosament, el nou "ta-dum" de Zimmer es va estrenar a la gran pantalla l'any 2019 amb El irlandés i Historia de un matrimonio, però no ha estat fins ara que s'ha popularitzat i viralitzat. Arran d'un podcast que es feia ressò d'aquesta història, Zimmer i Netflix han estat tendència a les xarxes socials donant a conèixer el nou arranjament.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
 

L'últim El més llegit