La cantant Lola Índigo va desplegar el seu Akelarre dissabte damunt l'escenari d'un Sons del Món que va tancar assolint el 97% d'AkelarreSons del Mónocupació El festival de Roses ha acabat una edició marcada per la pandèmia, en la qual la covid-19 ha obligat a incrementar les mesures de seguretat i reduir aforaments. Han estat nou nits de concerts -set dels quals, amb entrades exhaurides- que han seguit 7.000 espectadors.

Dissabte a la nit, Índigo va demostrar a la Ciutadella per què s'ha convertit en una de les darreres artistes revelació. Música urbana, coreografies i melodies enganxoses on no hi van faltar els seus èxits Mujer bruja o Ya no quiero ná. I entre les cançons del disc i altres singles, una de nova: Play-Stop.

Les cançons de la granadina Lola Índigo desprenen energia, conviden a moure's i a ballar. Amb el seu primer disc, Akelarre, l'artista pot presumir de tenir ja sis discs de platí i cinc d'or. Un fet poc habitual amb una carrera tan curta.

Però d'ençà d'aquell pas fugaç per l'acadèmia d' Operación Triunfo el 2017Operación Triunfo -aquí, amb el sobrenom de «Mimi»-, Lola Índigo ha demostrat que ha sabut reinventar-se. Nou sobrenom (el real és Míriam Doblas) i un estil que aconsegueix reunir el públic mainstream amb el més alternatiu. Artista revelació d'aquest últim any a l'Estat espanyol, la música urbana d'Índigo ha convençut gràcies a les seves coreografies, carisma i melodies enganxoses. I potser per això el concert de dissabte a Roses es va convertir també en exponent de què ha suposat la pandèmia.

El públic, si balla, ho fa sense moure's de davant la cadira. I les mascaretes, la distància de seguretat i els aforaments limitats marquen la imatge de la platea d'aquest Sons del Món.

Però la música, malgrat tot, perviu. I Lola Índigo ho va tornar a demostrar, desprenent energia damunt l'escenari i regalant els seus èxits a la nit de l'Empordà. El concert va arrencar amb els seus últims senzills, com Cuatro besos o Mala cara. Jocs de llum, coreografies trepidants i, sobretot, energia damunt l'escenari.

La cantant va anar intercalant temes del disc, com Inocente, Maldición, El humo o Amor veneno. I també reservava una sorpresa per al públic. Una cançó nova, Play-Stop, que espera acabar d'arranjar del tot quan les restriccions ho permetin. Però que dissabte ja va sonar a la Ciutadella de Roses, en un concert on no hi podien faltar Mujer bruja i Ya no quiero ná, que va tancar el concert.