El Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí acull demà a les vuit l'estrena de Palmira al Baix Ter, un espectacle teatral musical inspirat en els viatges que l'escriptora, folklorista i pedagoga Palmira Jaquetti va fer durant els anys 20 per recuperar el cançoner tradicional de la zona. Coincidint amb l'Any Palmira Jaquetti, que commemora el 125è aniversari del seu naixement, el muntatge es basa en les estades de la també compositora a Torroella, l'Estartit, Verges, Pals, la Tallada, Jafre, Tor i Canet per entrevistar desenes d'ancians que li van cantar més d'un centenar de cançons tradicionals, que va recollir en els dietaris de l'obra del Cançoner Popular de Catalunya.

A l'espectacle, la cantatriu Elisenda Rué i el guitarrista Izan Rubio, sota la direcció de Jordi Lara, fan un recorregut pel territori i les cançons del Baix Ter de la dècada de 1920, que tornaran a sonar gairebé un segle després. La cita és gratuïta, però cal inscripció prèvia.

Coincidint amb l'efemèride, el museu també té previst inaugurar aquesta tardor una exposició itinerant de l'Any Jaquetti produïda per la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural.