Museus, centres d'art i equipaments culturals d'arreu de les comarques gironines celebren a partir d'avui i durant tot el cap de setmana activitats relacionades amb el Dia Internacional de l'Art que es va haver d'ajornar pel coronavirus.

El Dia Internacional de l'Art és un esdeveniment coordinat pel Bòlit, Centre d'Art Contemporani de Girona, el Departament de Cultura i Cultural Rizoma, SCCL. La celebració d'aquesta vuitena edició havia de ser a mitjans del mes d'abril però, a causa de la pandèmia, l'esdeveniment s'ha traslladat a principis del mes de setembre amb la programació d'activitats adreçades a tots els públics, adaptant-se a la nova situació.

El Museu d'Art de Girona, el de la Garrotxa, el de la Mediterrània d'Olot, el Museu de l'Empordà o els de la Fundació Vila Casas a Palafrugell i Torroella de Montgrí són alguns dels espais que oferiran activitats per l'efemèride.

Com a tret de sortida a aquesta celebració, el Bòlit ha convidat la investigadora, comissària i crítica d'art Glòria Bosch a realitzar el pregó inaugural, que tindrà lloc avui a les 6 a la plaça del Pou Rodó, just abans de la inauguració de l'exposició BHDD de Roc Parés.