La Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d'Empordà va tancar ahir diumenge la seva 25a edició amb èxit de públic en tots els espectacles. Abans de començar l'esdeveniment ja no quedaven places lliures en cap de les prop de 30 propostes que s'han dut a terme, en una edició «de mínims» i marcada per la pandèmia. Es tracta d'una resposta de públic que satisfà els organitzadors, que han reivindicat el paper de la Cultura i destaquen el «seguiment massiu» que ha tingut la fira a través de l'streaming.

De fet, dissabte es van connectar més de 10.000 persones a la xarxa per seguir l'esdeveniment en línia. Malgrat que els dos darrers actes d'ahir es van haver de reubicar al pavelló firal per l'amenaça de pluja, no es va suspendre cap de les funcions programades.

La celebració de la fira és el tercer acte cultural que se celebra a la Bisbal d'Empordà amb menys d'un mes. Després de la Festa Major i la Fira Indilletres, aquest cap de setmana va ser el torn de la Fira de Circ al Carrer. Una trentena de representacions que es van fer en diversos espais del poble i que van servir per «reivindicar la Cultura». La fira s'hauria hagut de fer la tercera setmana de juliol en un format molt més concorregut, però la pandèmia va obligar a posposar-la i repensar-la.

En aquest sentit, els organitzadors destaquen que el més important era «no deixar l'any en blanc». I és que aquest 2020 era un dels assenyalats, ja que l'esdeveniment complia el seu 25è aniversari. «La veritat és que no podem fer res més que agrair a la gent i a l'Ajuntament per haver tirat endavant una fira diferent, però que ens deixa molt contents», va remarcar Albert Massaneda, membre de l'organització.

Tot plegat, amb un èxit de públic previsible. I és que els espectacles van quedar limitats al voltant de les 120 places. Malgrat que l'organització va mantenir la gratuïtat dels actes, sí que es va demanar una col·laboració voluntària als assistents, que va anar destinada a l'Associació de Professionals del Circ.

Massaneda va reconèixer que el fet de no haver de pagar va fer que algunes persones no assistissin a l'acte, però es va poder suplir amb altres que no tenien localitat i que es van acostar als espectacles esperant si quedaven places lliures. Al final, l'ocupació en totes les funcions.

Fer-ho per «streaming», un encert

On els organitzadors es mostren més sorpresos, però, ha estat en el seguiment «massiu» que va tenir l'esdeveniment a internet. De fet, només en la jornada de dissabte a la tarda més de 10.000 dispositius es van connectar per seguir la connexió en directe, una xifra que va superar les expectatives de l'organització.

Massaneda va reconèixer que estan «molt contents» amb aquestes dades i va posar en valor el fet d'haver ofert aquesta possibilitat, tenint en compte que molta gent no podria assistir als actes. «Evidentment no és el mateix que veure-ho en directe, però és la millor solució que vam trobar», va remarcar.

Els artistes, agraïts

El membre de la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal també va assenyalar l'agraïment dels artistes un cop havien actuat. En aquest sentit, la majoria d'ells feia sis mesos que no ho podien fer. «Ens emocionem quan ens ho agraeixen, sobretot per ells perquè puguin fer la seva feina i per poder reivindicar la Cultura», va assenyalar.

Una altra satisfacció va ser la resposta del poble amb la fira. «Tots els aparadors de les botigues estaven decorats amb la temàtica de circ i la gent ha estat al nostre costat. Estem molt satisfets», va concloure Massaneda.