09 de setembre de 2020
09.09.2020
Diari de Girona

Tot el llegat de Ferrater Mora ja és en mans de la UdG

El centre ha rebut dels Estats Units la segona part de documentació, llibres i materials del pensador

09.09.2020 | 18:44
La segona part del Llegat Ferrater Mora.

La segona part del llegat de Josep Ferrater Mora ja ha arribat a la Universitat de Girona, provinent dels Estats Units, per completar l'arxiu que hi ha a la biblioteca del Campus del Barri Vell. Aquesta nova documentació permetrà «mantenir la UdG com a centre de referència per a la investigació de la filosofia catalana i espanyola del segle XX, i en l'estudi del pensament a l'exili», segons destaca la institució.

La donació de llibres, materials i documents ha estat feta per Clifford P. Cohn, fill de la professora Priscilla Cohn, vídua de Ferrater Mora, que va morir el 2019.

El filòsof i assagista, poc abans de morir el gener de 1991, va dir a la seva esposa que desitjava que la seva biblioteca personal i tota la seva documentació fos entregada a la Càtedra gironina que duia el seu nom. Cohn va respectar la voluntat del seu marit i va donar la biblioteca, que contenia 7.255 volums i 156 títols de publicacions periòdiques, a més dels papers privats, pel·lícules i correspondència del filòsof, però se'n va quedar la part més personal, deixant instruccions perquè finalment arribessin a Girona.

Els materials d'aquesta segona part del Llegat Ferrater Mora seran de «vital importància» per a l'estudi de l'obra i la figura de Josep Ferrater Mora, així com també de Cohn, filosofa i gran col·laboradora de la càtedra, segons assenyala el professor Joan Vergés, director de la Càtedra Ferrater Mora de la UdG.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona