Jota Majúscula, productor, 'dj' i figura clau del rap i la cultura hip-hop a Espanya, ha mort la nit de dijous a divendres. La mort ha sigut confirmada a Twitter per Ràdio 3, l'emissora de RTVE, on l'artista conduïa des de 1998 'El Rimadero', el programa de referència sobre l'actualitat del rap en espanyol. De moment no han transcendit les causes de la mort, que ha sigut sobtada.

«Encara no ens ho podem creure. Se n'ha anat el nostre estimat @jotamayuscula Responsable de @ElRimaderoR3 i dels programes en vídeo de @Radio3Extra. Parlant amb les agulles i l'acabat d'estrenar 'Jammin con Jotamayuscula'», ha tuitejat.

Jesús Bibang González, fill de pare guineà i mare asturiana, nascut a Madrid, va ser un dels pioners del rap en espanyol, ja que va formar a principis dels 90, amb Supernafamacho, El Meswy, Kamikaze, Mr. Rang, Paco King i Frank-T, el grup El Club de los Poetas Violentos (CPV) que el 1994 van publicar 'Madrid, zona bruta', àlbum de referència en els inicis del hip-hop a Espanya i que va donar nom a la discogràfica amb què va publicar els seus següents treballs.

El 1997 CPV van treure el seu segon LP, 'La saga continua 24/7' i el 1998 el seu tercer àlbum, 'Grandes planes'. Després de la separació del grup, i convertit ja en el productor i DJ de referència el rap a Espanya, van arribar els quatre discos en solitari de Jota Majúscula: 'Hombre negro soltero busca' (2000), 'Una vida xtra' (2004), 'Camaleón' (2006) i 'Sonido campeón - Más Graves (2008), en què van col·laborar grans figures de l'escena espanyola com Kase.0, Mala Rodríguez, El Langui, Mucho Muchacho, Morodo, Elphomega i, és clar, els seus excompanys a CPV.

Catorze anys després de la publicació del seu últim disc d'estudi, Jota Majúscula i la resta del Club de los Poetas Violentos van tornar el maig del 2012 amb 'Siempre', el seu últim àlbum, publicat per Boa Music.