15 de setembre de 2020
15.09.2020
Diari de Girona
CRÍTICA DE TEATRE

El grup bombolla

El dramaturg gironí Llàtzer Garcia s'inspira en Coward per a l'espectacle «Els somnàmbuls»

14.09.2020 | 23:24
Els protagonistes del muntatge.

«Mentre el món de fora mira endavant, el de dins mira enrere», sentencien al final d' Els somnàmbuls, del dramaturg gironí Llàtzer Garcia. L'espectacle, inspirat en Design for a living (1933) del britànic Noël Coward, és una d'aquelles tragicomèdies que a partir d'un triangle d'amics-amants que juga a la nostàlgia i a les rialles que deixen un regust amarg.

En aquesta coproducció entre els banyolins Punt Produccions i la Sala la Planeta, en Genís, en David i la Laura podrien ser el que ara es coneix com un grup bombolla. Són una parella eixamplada fins al trio, on tot queda casa i la relació amb l'exterior -que a estones és Girona, d'altres Barcelona i d'altres Madrid- és més que escassa. Ells tres en fan prou per estimar-se, enfadar-se i engelosir-se mentre els planen a sobre les pròpies contradiccions i insatisfaccions.

El dinamisme de les rèpliques, la proximitat de les interpretacions i les referències a altres tercets mítics com el de Bande à part de Godard, amb ball inclòs, fan molt amable el cinisme del missatge, el despertar de la joventut per, simplement, sobreviure.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona