16 de setembre de 2020
16.09.2020
Diari de Girona

Mor Enrique Irazoqui, el Jesucrist de Pasolini

El professor i economista vivia retirat a Cadaqués des de feia més de dues dècades

16.09.2020 | 16:36
Irazoqui en el paper de Crist

Enrique Irazoqui, l'actor que va encarnar Jesucrist a la pel·lícula L'Evangeli segons sant Mateu de Pier Paolo Pasolini, ha mort als 76 anys. Irazoqui, economista i professor de Literatura retirat, vivia des de fa més de dues dècades a Cadaqués, municipi del qual ja era visitant habitual des dels 60. 

Era l'any 1964, el barceloní tenia dinou anys i recorria Itàlia de forma clandestina quan va conèixer Pasolini a través de les joventuts comunistes italianes. El cineasta va veure en ell la figura de Crist que necessitava per al film que preparava, i ell va acabar accedint a participar-hi per poder destinar el sou a la lluita sindical.

La pel·lícula, que va patir la censura, va aconseguir el Premi Especial del Jurat al Festival de Venècia i va ser escollida l'any 2004 per l'òrgan oficial del Vaticà, L'Osservatore Romano, com la millor representació de Jesús al cinema.

Irazoqui també va participar en altres films, com Noche de vino tinto de José María Nunes; Dante no es únicamente severo, de Joaquim Jorda i Jacinto Esteva o Cenestesia, de Joan Vall Karsunke.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona