La Fundació Gala Salvador Dalí ha prorrogat un mes més l'obertura dels tres museus i seguiran oberts fins a l'1 de novembre, tot i que en un horari diferent del que tenien fins ara. Es tracta de la segona vegada que la institució decideix allargar la temporada «després d'analitzar l'evolució de la demanda cultural i de la mobilitat», ja que la previsió inicial era tancar el 13 de setembre i, posteriorment, el 4 d'octubre.

Habitualment el castell de Púbol i la casa de Portlligat ja obrien només durant a l'estiu, però fins ara el Teatre-Museu Dalí de Figueres mantenia l'activitat tot l'any. Després de tancar el 13 de març a causa de la pandèmia, els museus van reobrir les portes l'11 de juliol i, en aquell moment, la Fundació Gala Dalí va anunciar que preveia tancar-los tots tres de nou el 13 de setembre, si bé va avançar que seria «flexible» amb la data segons l'evolució de la situació sanitària i les seves conseqüències sobre la mobilitat i el turisme, ja que entorn del 80% dels visitants que rep són estrangers.

Després d'una primera pròrroga, ahir va anunciar que els tres espais culturals també es podran visitar durant tot el mes que ve, amb nous horaris a partir del dia 1. En el cas de Figueres i Púbol s'hi podrà accedir de dimecres a diumenge de 10.30 a 15, mentre que la casa de Portlligat estarà oberta de dimarts a diumenge, de 10.30 a 18.00.

Des de la Fundació reiteren que des que les autoritats van permetre la reobertura dels museus ha gestionat «amb la màxima cura i flexibilitat» el funcionament dels museus, d'acord amb els fluxos de visitants i «amb els interessos generals que ha de tenir en compte la institució», que enguany preveu pèrdues de més de quatre milions d'euros per la pandèmia.

«La Fundació Dalí segueix de prop l'evolució dels paràmetres que intervenen en la gestió dels seus museus, per tal de fer compatible la seva voluntat de mantenir-los oberts i la necessitat d'una gestió i conservació rigorosos que permetin assumir totes les implicacions que té l'impacte de la pandèmia de la covid-19», recorda la institució en un comunicat.