La sala d'exposicions Ca l'Anita de Roses acull des d'ahir, i fins al pròxim 25 d'octubre, Transparències de Paula L. Clay. La mostra és el resultat d'un projecte autobiogràfic amb el qual l'autora presenta un seguit de retrats realitzats amb diferents capes de teles translúcides, partint de les relacions establertes i experimentades al llarg de temps per l'artista dins el seu nucli familiar, segons explica l'Ajuntament de Roses.

Fruit d'una col·laboració de l'artista amb el festival Inund'Art de Girona de l'any passat, a la instal·lació, les obres apareixen penjades com si es tractés de roba estesa, disposades de manera que l'espectador pot passejar entre elles i convivint amb altres materials i vestigis del procés creatiu desenvolupat per l'artista.

Seguint «un pausat procés de producció», Paula L. Clay elabora cada un d'aquests retrats partint d'imatges o fotografies antigues d'algunes dones de la seva família -l'àvia Angelita, la iaia Maria, l'Eva Patrícia i la Clàudia- per acabar traslladant-les al suport tèxtil. La composició dels retrats a partir de la superposició de capes permet que, a través d'un joc lumínic, s'acabi revelant el rostre contingut en elles, com si les imatges apareguessin del no-res.

Nascuda a Barcelona el 1990, Paula L. Clay és una artista visual i il·lustradora, graduada en Arts Aplicades al Mur per l'Escola Massana de Barcelona i estudiant del grau en Arts de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) que basa la seva obra en la figura femenina, les relacions i vincles que sorgeixen entre les dones, així com en el paper i el rol de la dona en la societat moderna.

Transparències va ser guardonat amb la Menció especial d'Art Jove que el Festival Inund'Art atorga anualment. El projecte, que també va rebre el suport dels Ajuts Kreas de l'Ajuntament de Girona, es pot visitar a Ca l'Anita, en horari de 10 a 13.30 h de dilluns a divendres, i de 12 a 14 h i de 17 h a 20 h, dissabtes, diumenges i festius.