El dibuixant argentí Joaquín Salvador Lavado 'Quino', creador de l'emblemàtica Mafalda, ha mort aquest dimecres als 88 anys, informa la premsa argentina.

Quino havia tornat a Mendoza (Argentina) el 2017, després de la mort de la seva dona, Alicia Colombo. Tots dos havien viscut a Buenos Aires des de la dècada de 1950. Fill d'emigrants andalusos, Joaquín Salvador va adoptar el pseudònim de Quino com a caricaturista per distingir-se del seu oncle pintor-

Des de fa uns anys, el "pare" de Mafalda limitava les seves aparicions públiques a causa d'alguns problemes de mobilitat i de visió.

"Mafalda", la petita contestatària i lluitadora social la imatge i atemporals i irònics missatges en pro d'un món millor han donat la volta al món, es va convertir en la seva obra més coneguda. Quino va publicar les seves aventures per primera vegada el 1964 i fins a 1973, i des d'aquest temps ha estat traduïda a 27 idiomes. A Espanya les publicava Lumen i les seves vinyetes salvaven els comptes de l'editorial d'Esther Tusquets.