Els Museus Dalí no tancaran en els pròxims mesos i mantindran l'activitat a l'hivern tot i la pandèmia. Malgrat que inicialment la Fundació Gala-Salvador Dalí havia previst tancar els museus el 13 de setembre i després va anunciar dues pròrrogues més, finalment ha acordat mantenir-los oberts amb nous horaris i dies de visita, de moment fins al 28 de febrer, amb la previsió de recuperar la normalitat al març.

«Seguint els criteris de flexibilitat amb els que la fundació ha actuat des que va reobrir els seus museus l'11 de juliol de 2020, passat l'estat d'alarma, aquest calendari podrà reconsiderar-se segons l'evolució dels esdeveniments», assenyala la institució.

Habitualment el castell de Púbol i la casa de Portlligat obrien només durant els mesos d'estiu, però fins ara el Teatre-Museu Dalí de Figueres mantenia l'activitat tot l'any, per això l'anunci del tancament va despertar les alarmes al territori.

La decisió de seguir oberts s'ha pres d'acord amb els informes tècnics i econòmics dels diferents serveis de la fundació i «després de constatar que les mesures preses aquest estiu han estat valorades positivament pels visitants, en termes d'experiència cultural i seguretat sanitària», tot i l'«esforç econòmic» que suposa tenir les portes obertes. En aquest sentit, la fundació seguirà aplicant les mesures de seguretat sanitària, que han estat auditades per una empresa externa.

La Fundació Dalí, que «segueix de prop l'evolució dels esdeveniments que condicionen la gestió de tots els museus», treballa per regularitzar plenament el seu funcionament a partir de l'1 de març del 2021.