El festival Som Cultura de Girona, que reuneix propostes d'aquest àmbit al llarg de novembre, presenta aquest any una programació híbrida que combina activitats presencials i virtuals.

Els responsables d'aquesta iniciativa, que arriba a la cinquena edició impulsada pel Patronat de Turisme Costa Brava i per la Diputació Provincial, han anunciat avui dimarts una seixantena d'activitats entre les quals destaca la de 'Els museus a casa', que a través de vídeos que es difondran en plataformes i web oficial substitueix a la de 'Els museus surten al carrer'.

Una altra d'aquestes propostes virtuals que relleven aquest any a les presencials consistirà en la retransmissió de visites guiades a diversos equipaments i exposicions.

Les activitats amb públic es reserven per als caps de setmana i destaca un repàs d'altres pandèmies del passat com la que tindrà com a escenari el monestir de Ripoll o la prevista a la Canònica de Santa Maria de Vilabertran.

Els cementiris seran també protagonistes d'aquesta edició de Som Cultura amb el de Lloret de Mar i les seves tombes modernistes com a protagonista destacat.

El festival planteja també jocs de misteri en diverses localitats, la Nit dels Museus prevista pel 14 de novembre i rutes literàries per conèixer el llegat d'escriptors gironins.