08 de octubre de 2020
08.10.2020
Diari de Girona

Quan comptar és un art

L'artista Joan Casellas repeteix l'acció artística que va realitzar l'any 1999 i recomptarà durant tres dies tots els esglaons del Barri Vell de Girona

07.10.2020 | 23:59
Casellas començant el recompte a les escales de la muralla de Girona.

El juny de l'any 1999, l'artista Joan Casellas va invertir tres dies a comptar tots els esglaons del Barri Vell de Girona com a escultura conceptual i homenatge al poeta Joan Brossa, que acabava de morir. En va presentar el resultat dins el cicle d'accions Oper-acció Joan Brossa a la desapareguda Fundació Espais de Girona, va destacar que «la ciutat vella de Girona és un objecte perfectament dibuixat entre la muralla i el riu Onyar, un laberint curull d'escales». «I aquí la idea: comptar tots els esglaons de la ciutat vella i presentar la xifra resultant com una escultura conceptual, un retrat numèric de Girona, una aglomeració monumental. A la manera de Brossa; fer de les paraules objectes i dels objectes paraules», va explicar.

Vint-i-un anys després, el performer recupera el recompte i des d'ahir i fins dissabte serà a la ciutat amb l'acció GB (Girona-Brossa) 1999-2020:Opus incertum, una col·laboració del Bòlit Centre d'Art Contemporani de Girona i el MACBA amb motiu de l'exposició del museu barceloní sobre l'art d'acció a Catalunya Acció, una història provisional dels 90.

D'aquell primer inventari al tombant de segle en van sortir 3.729 escalons, una xifra que amb tota probabilitat haurà canviat.

Després de cada jornada, l'artista presentarà els resultats cada tarda de set a vuit al Bòlit_St Nicolau, en unes trobades amb aforament limitat. Coincidint amb la repetició, també s'ha completat el llibre d'artista que en el seu moment es va planejar com una extensió material de l'acció i la manufactura del qual va quedar només embastada.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona