El rodatge de Las leyes de la frontera, l'adaptació de la novel·la de Javier Cercas que dirigeix Daniel Monzón, arriba avui al passeig del Molinet de l'Estartit. Es tracta de l'única jornada de filmació de la pel·lícula a la Costa Brava, ja que la majoria d'escenes que recreen el litoral gironí s'han rodat al Garraf. Al rodatge d'avui es recrearà un accident de trànsit, per això ahir al tram final del passeig es va poder veure com una grua i diversos operaris col·locaven el cotxe dels anys 70 a les roques.

L'Estartit és la segona localització de la pel·lícula a les comarques gironines, ja que Girona també va acollir diversos dies de rodatge a finals del mes passat. Tot i que la trama està ambientada al barri xino de Girona l'estiu del 1978, La transformació de l'entorn del Pou Rodó ha fet que es busquin altres localitzacions per traslladar l'espectador a aquesta zona, com Montblanc o Manresa.

En aquest sentit, el productor gironí Edmon Roch destaca la col·laboració que ha trobat l'equip de la pel·lícula tant amb l'Ajuntament de Girona com amb el de Torroella de Montgrí.