El director del Festival internacional de teatre amateur de Girona (Fitag), Martí Peraferrer, critica que no pot optar a la direcció del Teatre Municipal de Girona, que està vacant des del juliol, perquè un dels requisits és tenir estudis superiors. A través del seu perfil de Facebook, el director i actor va lamentar que tot i la seva experiència al sector tant a l'escenari com en la gestió i la «il·lusió» que li feia optar a la plaça quan surti a concurs públic, no s'hi podrà presentar perquè «volen titulacions universitàries superiors» i «jo només tinc la carrera de magisteri per presentar al tribunal».

El procés de selecció per ocupar aquesta plaça d'alta direcció s'iniciarà aviat per rellevar l'anterior director, Josep Sànchez, que es va jubilar al juliol, i segons confirmen des de l'Ajuntament de Girona, la plaça A1 -la que ocuparà el nou director durant quatre anys, amb possibilitat de pròrroga- «sempre per defecte requereix titulació universitària».

Al seu escrit, Peraferrer assenyala que acumula 35 anys d'experiència en el camp de les arts escèniques i que en fa quinze que programa teatre amateur a la ciutat.

«No demanava privilegis, només demanava aplicar el sentit comú i que aprovessin en un ple municipal la variació de les condicions.I el més trist de tot, és que després d'anys d'elogis i de copets a l'esquena i aclucades d'ull, ningú ha volgut moure un dit per mi ni per gent que es troba en la meva situació, no fos cas que això compliqués els equilibris polítics de la ciutat o servís per a una enèsima picabaralla entre partits», afirma, i afegeix que continuarà treballant per la ciutat i pel teatre des de la direcció del Fitag.

«A partir d'ara el consistori tindrà sempre la meva bona educació però poca complicitat individual personal», continua, i remarca que la persona que guanyi la plaça sempre el tindrà «pel que necessiti».