Un accident de pel·lícula, amb un cotxe encastat a les roques i un escenari de luxe, arran de mar i amb vistes a les illes Medes, és l'única escena rodada a la Costa Brava del film Las leyes de la frontera, que recrea la Girona quinqui ideada per l'escriptor Javier Cercas a la novel·la homònima.

El passeig del Molinet de l'Estartit va acollir ahir al matí la filmació d'aquesta escena de la nova pel·lícula del director Daniel Monzón, que està produïda pel gironí Edmon Roch. Després de rodar en punts de la ciutat de Girona com el pont de la Barca, la Devesa o la plaça Diputació, l'equip de rodatge es va traslladar ahir a la costa per recrear el tram final d'un espectacular accident de trànsit en una escena «complexa», segons detallava el productor Edmon Roch.

I és que, encara que l'espectador el percebrà com una escena contínua, la realitat és que la part inicial -quan es descontrola el cotxe- es va rodar dimecres a la carretera del Bruc de Manresa, el sinistre es reproduirà en tres dimensions i el desenllaç, amb el vehicle estimbat, és el que s'ha rodat a l'Estartit.

Durant el matí de dijous, una grua va estar col·locant la carcassa d'un cotxe d'època a les roques, i ahir des de primeríssima hora del matí, l'equip de rodatge -amb dron inclòs- va ser al tram final del passeig del Molinet. La feina, però, havia començat ja de matinada, entorn de les dues, per a la caracterització dels actors implicats.

La jornada d'ahir va ser la darrera que l'equip va ser a les comarques gironines, i ara per davant encara els queden tres setmanes en què posaran imatge a la Girona de finals del 70 a través d'altres localitzacions, com Manresa.

La pel·lícula, que va haver d'endarrerir el rodatge previst per la primavera a causa de la pandèmia, arribarà a les sales de cinema l'any vinent, i l'encarregada de distribuir-la serà Warner Bros Pictures Espanya. De la distribució internacional anirà a càrrec de Netflix.