El cineasta Juanma Bajo Ulloa, director de films com Airbag i Alas de mariposa, busca l'essència del cinema i la bellesa al conte Baby amb tocs de gòtic i de barroc. La pel·lícula, que no té diàlegs, es va presentar ahir a la secció oficial de competició del Festival de cinema de Sitges. El film, que és una coproducció catalana, tracta sobre una jove drogoaddicta que dona a llum en un dels seus moments més baixos. Incapaç de cuidar el nadó, el vendrà a una estranya dona. Tot i això, es penedirà d'aquesta decisió, però per recuperar el petit haurà de fer front a les seves pors més profundes.

El cineasta va assenyalar que una de les grans metàfores de la pel·lícula és la diferència entre «usar i estimar». En aquest context, va assenyalar que la pel·lícula té «una mirada de bellesa vers les coses, les coses no són lletges perquè estiguin degradades o podrides, sinó que la mirada mostra que és bonic». Al film, va asegurar, volia «crear bellesa fins i tot en les imatges agressives i doloroses».

La televisió també és cinema

Per altra banda, el director Àlex de la Iglesia va tornar ahir al Festival per presentar el primer capítol de la sèrie 30 monedas que es va estrenar com a Projecció Especial Fora de Competició al festival de cinema de Venècia i al novembre arribarà a HBO Espanya. Una història que, com va explicar De la Iglesia, tracta sobre «la idea del bé i el mal i com s'entenen el bé i el mal des del punt de vista de la religió». Una de les idees que els interessava era la dels sacerdots com a soldats que serveixen a Déu per lluitar contra el dimoni. «Els capellans son mags i 'jedis' perquè tenen la força que és la fe i la seva creença en Déu i tenen armes com les relíquies i els objectes sagrats». Hi hauran tres temporades i estan treballant en la segona.

La sèrie té com a protagonista al pare Vergara que és un exorcista, boxejador i un exiliat pel Vaticà en una parròquia d'un poble remot d'Espanya. Quan se'l relaciona amb una sèrie de fenòmens paranormals, l'alcalde del poble i la veterinària intentaran investigar el seu passat i el significat de l'antiga moneda que Vergara manté oculta. Aquest insòlit trio d'herois es trobarà immers en una conspiració global, la batalla pel control de les 30 monedes per les quals l'apòstol Judes Iscariot va trair Jesús.