Vibra Comunicació -responsable de la comunicació dels festivals Strenes, Acústica, Acustiqueta i Sons del Món- i Promo Arts Music han estat distingits enguany amb la Mosca Borda que atorga la demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya. El guardó, que s'atorga anualment a qui obstaculitza la tasca dels professionals de la informació, denuncia la «intromissió excessiva» de les dues empreses. Els periodistes critiquen que «aquesta voluntat de control» ha arribat a «l'extrem» de «demanar als periodistes que cobrien les Nits d'Acústica que no publiquessin imatges sense el seu previ vistiplau».

Vibra Comunicació i Promo Arts, que no van recollir el premi en l'acte de lliurament celebrat ahir al vespre a la Casa de Cultura de Girona, s'han imposat amb 43 vots a la Lliga de Futbol Professional (LFP), amb 21 vots, i a l'Ajuntament de Sant Joan les Fonts, amb només 3 vots. L'altre premi destacat de les Mosques de la Informació, la Mosca Grossa, ha recaigut enguany en Glòria Ametller i Francesc Solà, responsables de comunicació de l'ICS de Girona, per haver estat «al peu del canó en moments difícils» i des de l'inici de la pandèmia. Ametller i Solà s'han imposat amb 30 vots a la responsable de comunicació de l'Ajuntament d'Olot, Anna Diago, i l'oficina de Comunicació de l'Ajuntament de Girona, ambdós amb 14 vots, i al cap de premsa de l'Ajuntament de Palamós, Joan Cama, amb 13. En aquesta edició dels premis han votat un total de 74 persones.

Homenatge als sanitaris En un acte més reduït del que és habitual per les restriccions imposades per la pandèmia, els periodistes gironins van voler homenatjar, «de manera simbòlica», els sanitaris gironins que des del mes de març han lluitat contra la covid-19. En representació de tot el sector, la presidenta del Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Girona, Alícia Rey, i el president del Col·legi Oficial de Metges de Girona, Josep Vilaplana, van recollir ahir al vespre la Mosca de Sant Narcís. També van assistir a l'acte els responsables de la revista

Recvllde Blanes, que han estat distingits amb la Mosca del Col·legi per commemorar el seu centenari.