La Bisbal d'Empordà ha suspès la primera biennal de Ceràmica que s'havia de celebrar aquest cap de setmana. Les noves restriccions imposades per la Generalitat per lluitar contra el coronavirus han fet que l'Ajuntament decidís anul·lar la fira, en què estava prevista l'assistència de 34 expositors. Això sí, el consistori i l'organització han mantingut les activitats culturals que hi havia programades, ja que no estan incloses en les mesures restrictives marcades per tal d'evitar contagis. Entre aquestes activitats hi ha ponències, demostracions o visites guiades. Això sí, l'aforament ha quedat limitat al 50% i també es podran seguir per streaming i a través de les xarxes socials.

Amb l'entrada en vigor de les noves mesures de seguretat imposades, la part expositiva i de fira ha quedat cancel·lada. Des de l'organització ja s'ha contactat amb les empreses que havien de ser a la Bisbal durant aquest cap de setmana en una fira que, si bé estava oberta al públic, estava centrada en els professionals de la ceràmica. La biennal també pretén ser un impuls per a la capital del Baix Empordà que històricament ha estat un pol d'atracció del sector.

La primera edició de les jornades també tenien com a objectiu potenciar el vessant gastronòmic empordanès, una aposta que amb el tancament de restaurants i bars no es podrà dur a terme. La unió de comerciants havia previst oferir a visitants i expositors la possibilitat de tastar el productes d'alimentació local en diversos espais al voltant del Terracotta.